Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 26. květen 2019, 22:55

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Problem: propojeni GK s DVI-I <-> TV s komponentem
PříspěvekZaslal v: čt 10. březen 2011, 11:12 
Nováček
Nováček

Založen: 10. březen 2011
Nahoru
Zdravim mistni guru a nadsence,

obracim se na Vas v beznadeji po mnoha hodinach googlovani a nastavovani, s nasledujici prosbou o pomoc:

Problem se tyka propojeni:
- me graficke karty X1950 Pro (tech.spec. ZDE: http://www.xmaestro.com/view.php?cisloclanku=2007020007), jenz je osazena 2x DVI-I a S-Video vystupy,
- s plasmou Panasonic (Viera TH-42PA50E), ktera ma nekolik SCARTU a predevsim KOMPONENTNI vstup, na ktery jsem se v ramci [alespon doufam, ze ...] lepsiho obrazu zameril (POZOR - nasel jsem jiz ten samy typ s VGA D-SUB vstupem, tato nase jej bohuzel postrada ... jinak by asi nebylo co resit).

Poridil jsem tedy DVI -> komponent kabel a doufal, ze vse pobezi hladce (DVI-I dokaze preci posilat signal v analogove podobe, ne ?). Jenze vysledek je nasledujici -

obraz je slozen defakto pouze ze zakladnich odstinu RGB a celkove i tak nejak "blbne" - viz. FOTO.

Zkousel jsem to resit nainstalovanim a nastavovanim posledni verze CATALYSTu z ofiko stranek (ackoli zas tak aktualni nebude, jelikoz jej mam na XP 32 bit). U ovladacu NVIDIA karet jsem se docetl, ze lze nastavit, jaky signal ma vystupovat, avsak v mem CATALYSTu (v10*) jsem to nikde nenasel a nepomohlo ani jakakoli jina zmena v nastaveni ...

Netusi tedy nekdo z vas, kde by mohl byt ukruty onen sotek ?:-)
Budu vdecny za kazdou radu, ktera me usetri hodin trhani vlasu a nadavani az do pekel :-)

Nechce se mi vymyslet jine reseni, kdyz uz jsem investoval 6 stovek do kabelu a sahat po patrne kvalitativne horsim reseni S-VIDEO -> komponent (ke GK je sice i kablik S-video -> 3x samice inch, takze by stacily jen 3x kabliky, ale bojim se te kvality, ci zda by to dokonce nedelalo to same).

Diky,
vas novy prispevatel - Michal


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: Problem: propojeni GK s DVI-I <-> TV s komponentem
PříspěvekZaslal v: čt 10. březen 2011, 11:22 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Rožmitál pod Třemšínem
Nahoru
muzes dat odkaz na ten kabel co si kupova?


 Profil  
 Předmět: Re: Problem: propojeni GK s DVI-I <-> TV s komponentem
PříspěvekZaslal v: čt 10. březen 2011, 12:18 
Nováček
Nováček

Založen: 10. březen 2011
Nahoru
Ahoj,
jedna se o klasicky stineny (tedy patrne bez nejakych dalsich prevodniku)

jako tento http://www.alza.cz/redukce-dvi-component-1m-d85380.htm
akorat ve 3 m delce


 Profil  
 Předmět: Re: Problem: propojeni GK s DVI-I <-> TV s komponentem
PříspěvekZaslal v: čt 10. březen 2011, 12:21 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Rožmitál pod Třemšínem
Nahoru
jedna se tedy o pasivni redukci, skousel si to dat do druheho DVI portu?. Jinak pak asi zbejva jedine pouzit nakej aktivni rpevodnik ale to bude asi pekne mastny. Celkem nechapu proc nema telka aspon VGA. Ja mam 6 let starou LCD-TV defakto jednu z prvnich a ma jak VGA tak i DVI.


 Profil  
 Předmět: Re: Problem: propojeni GK s DVI-I <-> TV s komponentem
PříspěvekZaslal v: čt 10. březen 2011, 12:37 
Nováček
Nováček

Založen: 10. březen 2011
Nahoru
Tak tak ... Zkousel jsem i druhe DVI a vysledek stejny ... Spise mi prijde, ze to bude ovladacema (mam za to, ze ty od NVIDIE to umi nastavit). Prevodnik by prece nemusel byt treba, kdyz vysilam analogovy signal, ne ? At uz z DVI, ci S-VIDEA ... nebo ?:-)

Taky nechapu, proc nema VGA, kdyz po googlovani jsem narazil ve 3/4 pripadu na ten samy typ (dle kodu), ktery jej ma a je dokonce oznaceny jako PC READY :(


 Profil  
 Předmět: Re: Problem: propojeni GK s DVI-I <-> TV s komponentem
PříspěvekZaslal v: ne 13. březen 2011, 15:54 
Nováček
Nováček

Založen: 10. březen 2011
Nahoru
*** VYRESENO *** dekuji za pomoc a prikladam popis reseni ... :)

******************************************
Ati karty opravdu umi YPbPr vystup. pricemz u STARSICH TYPU je zdrojem takoveho signalu udajne DVI vystup, ktery je treba "zredukovat" pomoci konektoru, ktery ma na druhem konci 3x RCA (samice) a na strane prepinani pro jednotlive piny (viz. http://sewelldirect.com/dvivideoadapter.asp), dale je pak pry potreba softiku "ATICVPatch", jenz prepne RGB na YPbPr (tedy komponentni) vystup ... Zda-lio je opravdu potreba, netusim, mam novejsi typ, ke kteremu dodavam info nize :-)

Takze U NOVEJSICH TYPU GRAFICKYCH KARET ATI (jako je napr. ma X1950 pro) vysila automaticky GK YPbPr signal skrze S-VIDEO vystup, avsak pozor: JE TREBA HO MIT ZAPOJENY POUZE JAKO JEDINY - nic jineho nesmi z GK vychazet (tj. zadne dalsi DVIcko pro jiny monitor, apod. -> tudiz ale odpada moznost dvou a vice zobrazovacich zarizeni naraz)


******************************************


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.